loader image
πως επιλέγω σχολείο Αγγλικών

Πως επιλέγω σχολείο Αγγλικών;

Facebook

Το πως επιλέγω σχολείο Αγγλικών για το παιδί μου εξαρτάται από μία σειρά παραγόντων τους οποίους εάν λάβω υπόψη μου θα κερδίσω χρόνο και χρήματα. Πώς θα δώσω λοιπόν αξία στην επιλογή μου ώστε να έχω επενδύσει από νωρίς στην ξενόγλωσση εκπαίδευση του παιδιού μου;

Πώς επιλέγω σχολείο Αγγλικών;

Επιλέγω ένα Πιστοποιημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Ζητώ να δω την άδεια λειτουργίας του ΚΞΓ ή την αναζητώ πολύ εύκολα και γρήγορα με το επώνυμο του Ιδιοκτήτη στις λίστες των Πιστοποιημένων ΚΞΓ του ΕΟΠΠΕΠ.

Τί σημαίνει Πιστοποίηση; Πολύ απλά σημαίνει ότι το σχολείο Αγγλικών που έχω επιλέξει πληρεί τις κτιριακές και εκπαιδευτικές προδιαγραφές του κράτους. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζω την ασφάλεια των κτιριακών υποδομών και τα τυπικά προσόντα του ιδιοκτήτη. Αποφεύγω ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών που λειτουργεί χωρίς άδεια λόγω έλλειψης επιτόπιων ελέγχων από το κράτος.

Ο ιδιοκτήτης

Ο ιδιοκτήτης του ΚΞΓ πρέπει να είναι πτυχιούχος Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να συμμετέχει ενεργά στην διδασκαλία πέρα από το οργανωτικό κομμάτι. Το κράτος δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε μη πτυχιούχο το επιλέξει να ιδρύσει ένα ΚΞΓ καταθέτοντας στην άδεια του το πτυχίο ενός καθηγητή. Επομένως ζητώ να δω τα τυπικά προσόντα του ιδιοκτήτη και ρωτώ ποιες τάξεις διδάσκει.

Εξαιρετικά σημαντικές είναι και οι δομές ενός φροντιστηρίου που έχει θεσπίσει ο ιδιοκτήτης. Τι σημαίνει αυτό;

  • Τα κριτήρια επιλογής των καθηγητών
  • Τον έλεγχο των μαθημάτων
  • Τα κίνητρα διαρκούς εκπαίδευσης που δίνονται στην ομάδα των καθηγητών
  • Την οργάνωση της γραμματείας

Οι καθηγητές

Είναι σοφό οι καθηγητές να είναι Πτυχιούχοι της Αγγλικής Φιλολογίας και να διδάσκουν επί σειρά ετών στο ίδιο ΚΞΓ. Αυτό σημαίνει ότι είναι επαγγελματίες που πληρούν τα τυπικά προσόντα . Η μακρόχρονη συνεργασία ενός καθηγητή με το ίδιο σχολείο Αγγλικών συνεπάγεται άριστες εργασιακές και οικονομικές σχέσεις, δύο σημαντικοί λόγοι για τον καθηγητή που σέβεται τον εαυτό του και θέλει να δίνει κάθε χρόνο τον καλύτερο εαυτό του.

Τα βιβλία

Τα βιβλία είναι τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν ο δάσκαλος και ο μαθητής. Υπάρχουν πολυάριθμα βιβλία που προετοιμάζουν τους μαθητές μόνο για τις εξετάσεις χωρίς να εξελίσσουν ουσιαστικά την γλώσσα. Επιλέξτε ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών που μέσα από την βιβλιογραφία που έχει επιλέξει, εξελίσσει τα productive skills δηλαδή τον προφορικό και γραπτό λόγο.  Προτιμήστε ένα σχολείο που εργάζεται με βιβλία που έχουν διεθνή διάκριση στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Η ιστοσελίδα

Η συγγραφή ιστοσελίδας ενός ΚΞΓ σημαίνει επαγγελματισμός και  άμεση πρόσβαση  στις επιμέρους πληροφορίες των υπηρεσιών. Μπορώ να δω τους καθηγητές,  να διαβάσω για την μεθοδολογία και τις αξίες της ομάδας των καθηγητών και του ιδιοκτήτη.  Μου δίνει την δυνατότητα η ιστοσελίδα να επιλέξω μόνο διαδικτυακά μαθήματα εάν το προτιμώ; Ποια είναι η φιλοσοφία του σχολείου ; Ταιριάζουν με την πρώτη ματιά αυτοί οι άνθρωποι με την δική μου φιλοσοφία;

Η σχέση ποιότητας και διδάκτρων

Απώτερος στόχος της επιλογής μου οφείλει να είναι η αξία που λαμβάνω . Με τον όρο αξία νοείτε εδώ το εξής.. οι ποιοτικές και ποσοτικές υπηρεσίες που λαμβάνω ανταποκρίνονται στο κόστος των διδάκτρων; Στον τομέα των υπηρεσιών ενός Κέντρου Ξένων Γλωσσών η σύγκριση  γίνεται μόνον ανάμεσα στην τιμή και στην παρεχόμενη υπηρεσία. Δεν μπορώ να συγκρίνω δύο ξεχωριστά σχολεία Αγγλικών γιατί δεν έχουν τους ίδιους καθηγητές, τον ίδιο ιδιοκτήτη, την ίδια μεθοδολογία, τα ίδια βιβλία.

Επιλέγω επομένως ένα ΚΞΓ που θα δώσει αξία στην επένδυση μου διδάσκοντας στο παιδί μου άριστα την ξένη γλώσσα και μαθαίνοντας του να αγαπά τα Αγγλικά.

Όλα τα παραπάνω σχετικά με πως επιλέγω σχολείο Αγγλικών, αποτελούν πρακτικές που έχουμε υιοθετήσει στα σχολεία μας στο Πλαγιάρι και την Επανομή. Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε μαζί σας εάν η φιλοσοφία σας συμβαδίζει με την δική μας.

Κορίνα Παπαδοπούλου
Εκπαιδευτικός και Ιδιοκτήτρια DLS